Legfrissebb hírek

  • Közösségi média!

Múzeumpedagógia a Vitamaxiban

Date: május 29, 2015 Author: Szabó Eszter Categories: Legfrissebb hírek

Célunk, hogy a gyerekek ne csak ismerős közegben, otthon vagy saját csoportjukban boldoguljanak, hanem az őket körülvevő nagyvilágban is. Idegen környezetben is legyenek tisztában az  “alapszabályokkal”, a társadalmi normákkal.

Ezt segítjük elő a pénteki napokra tervezett kirándulásokkal, melyek mindig az aktuális témához, projekthez kapcsolódnak.

Az elmúlt hetekben a múzeumok típusaival, sokféleségével, szabályrendszerével ismerkedtünk. Ehhez kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Galériába mentünk múzeumpedagógiai tárlatvezetésre. Ennek keretein belül megismertük a múzeumban betartandó szabályokat, az ott dolgozók feladatait, teendőit. Néhányat meg is szegtünk (pl. leültünk a földre), hiszen ezen tárlatvezetések lényege, hogy közelebb vigye a gyerekekhez a múzeumok mikéntjét és hogyanját, hogy megszerettesse velük a lényegét, hogy felébressze bennük a múzeumba járásra való igényt. Tárlatvezetőnk a kiállítások hátteréről, érdekességeiről és alig felfedezhető aspektusairól is mesélt, felhívta a figyelmünket rájuk.

Lezárásképp felfedezhettünk egy titkos szobát, ahol kreatív foglalkozáson is részt vettünk. Ezalatt azt is megbeszéltük, mely szabályokat kell mindig betartani és melyeket lehet ilyen alkalmakkor”megszegni”.

Két csoportra bontva dolgozták fel a témát a gyerekek különböző technikák és feladatok segítségével. Az egyik csapat az alábbi természettudományi múzeumot és lakóit készítette:

Természettudományi múzeum és lakói.

Természettudományi múzeum és lakói.

Óvodapedagógus állás!

Budaörsön, a Vitamini óvodába, kétcsoportos intézményünkbe (2040 Budaörs, Szőlő köz 1.) legkésőbb 2018. augusztusi kezdéssel, határozatlan időre, szakmailag elkötelezett, mosolygós, kedves óvodapedagógust keresünk.

Lehetsz pályakezdő vagy gyakorlott, szeretettel várunk!
 Nem csak a gyerekek, a felnőttek is várnak egy jókedvű, lelkes, kreatív óvodapedagógust.

Jelentkezés:
Tóth Balázsné óvodavezetőnél
E-mail: bori@vitaminik.hu

Bővebb információ az óvodáról: http://www.vitaminik.hu