Legfrissebb hírek

  • Közösségi média!

Planetárium, avagy miről mesélnek a csillagok?

Date: június 14, 2015 Author: Szabó Eszter Categories: Legfrissebb hírek

A tikkasztó hőség elől nem a strandra menekültünk, hanem inkább besötétítettük csoportszobánk ablakait és klímánk segítségével kellemesen hűvös levegőt varázsoltunk magunknak. Mivel is foglalkozhatnánk egy sötét, hűvös helyiségben… Hát persze! Az univerzummal! Csillagok, bolygók, üstökösök, meteorok és minden, ami a csillagászathoz sorolható.

Elkészítettük saját naprendszerünket papírmasé technikával, melyet a plafonról lelógatva modelleztünk ügyelve a bolygók méreteplanetáriumire és a köztük lévő távolságokra. Természetesen nem maradhattak el a kísérletezések sem 😀

Témánk zárásaként ellátogattunk a Paletáriumba, ahol a közel 1000 m2-es kupola alatt úgy érezhettük magunkat, mintha a valódi csillagos égbolt alatt feküdnénk. Külön jó élmény volt, hogy a Halász Judit hangján megszólaló Nap mesélte el nekünk mesébe ágyazva naprendszerünk működését és titkait.

 

 

 

 

 

 

 

Óvodapedagógus állás!

Budaörsön, a Vitamini óvodába, kétcsoportos intézményünkbe (2040 Budaörs, Szőlő köz 1.) legkésőbb 2018. augusztusi kezdéssel, határozatlan időre, szakmailag elkötelezett, mosolygós, kedves óvodapedagógust keresünk.

Lehetsz pályakezdő vagy gyakorlott, szeretettel várunk!
 Nem csak a gyerekek, a felnőttek is várnak egy jókedvű, lelkes, kreatív óvodapedagógust.

Jelentkezés:
Tóth Balázsné óvodavezetőnél
E-mail: bori@vitaminik.hu

Bővebb információ az óvodáról: http://www.vitaminik.hu