beszoktatás

  • Közösségi média!

beszoktatás

A  beszoktatás, összeszokás menete:

Mivel a Vitamaxi iskola-előkészítőbe kerülő gyermekek már stabil életritmussal és fokozott kíváncsisággal érkeznek hozzánk, nem igényelnek az óvodakezdéshez hasonló beszoktatást.

Ettől függetlenül figyelembe vesszük, hogy a gyermekek új, számukra ismeretlen helyre kerülnek és akadnak közöttük félénkek, bátortalanok, visszahúzódóak is. Ezért az első három napban van lehetőség arra, hogy a gyermek kérésére a szülők kicsit tovább  maradjanak intézményünkben.

Az első két hetet azzal töltjük majd, hogy kölcsönösen megismerjük egymást! Mi a gyerekeket, a gyerekek minket, a gyerekek egymást és a napirendet. Ehhez rengeteg játékot fogunk segítségül hívni, amelyekről tájékozódhattok majd a Vitamaxi híradóból!

Ezt követően belevetjük magunkat a munkába, ami a gyerekeknek egy hatalmas játéknak fog tűnni csupán. Ennek részleteiről olvashattok pedagógiai programunkban.

Íme a lista, amit hozzatok magatokkal az első napotokon:
– Kinti, benti váltóruha, lehetőleg pamut, strapabíró, kényelmes ruhadarabok.
 – Fogkefe
– A gyermek számára kedves, fontos tárgy (pl. plüssállat, baba), aminek köszönhetően bátrabb vagy nélkülözhetetlen számára.
– Egy nagy adag jókedv, önbizalom és bátorítás részedről gyermekednek! Fontos, hogy már első nap jól érezze magát. Az újtól való félelmét, bizonytalanságát Te tudod elűzni a gondolataiból!

 Ősz-tél:
– 2 db trikó
– 2 db rövid ujjú póló
– 2 db hosszú ujjú póló
– 1 db rövidnadrág
– 1 db hosszúnadrág
– 1 db bélelt nadrág
– 1-2 pár zokni/harisnya
– 1 pár gumicsizma/hótaposó
– 1 db esőkabát/bélelt dzseki
– 1 db vízálló nadrág
– 1 db overall

Tavasz-nyár:
– Fehér napsapka
– Naptej
– Fürdőlepedő
– Fürdőpapucs
– Fürdőruha
– Benti szandál
– 2 db rövidnadrág
– 1 vékony hosszúnadrág
– 2 vékony póló
– 1-2 pár zokni
– Széldzseki
– Vékony sapka/kendő
– Esőkabát
– Gumicsizma